Dobro obiskan dan odprtih vrat v ČD Šmarje pri Jelšah

with Ni komentarjev

Šmarski čebelarji smo v petek, 9. junija 2017 organizirali Dan odprtih vrat. Obiskalo nas je sto dvajset otrok iz Vrtca Šmarje pri Jelšah in Osnovne šole Šmarje pri Jelšah. Veseli smo bili obiska g. župana Stanka Šketa in ravnatelja osnovne šole Šmarje pri Jelšah g. Mitje Šketa ter ostalih obiskovalcev.

Predstavili smo jim čebeljo družino, njeno bivališče, člane čebelje družine in satje v katerem čebele skladiščijo med in cvetni prah. Spoznali so čebelarjeva opravila, čebelarsko orodje in vse, kar je v zvezi s pridobivanjem medu. Obiskovalce smo seznanili z našo čebelo Kranjsko sivko kot pomembno opraševalko v kmetijstvu. Poučili smo jih s pomenom sajenja medovitih rastlin ter aktivnostmi, s katerimi lahko vsak posameznik pripomore k ohranitvi čebel in narave. Ljubiteljem medu smo ponudili različne vrste medu, odraslim pa medeni liker, ki je poskrbel za sprostitev in dobro voljo.

Namen dneva odprtih vrat je bil seznaniti naše potrošnike, ožjo in širšo javnost o skrbi nas čebelarjev za pridobivanje kakovostnih in varnih čebeljih pridelkov. Ljudem želimo povedati, da so čebelji pridelki popolnoma naravno živilo, saj jim čebelarji v postopkih pridelave ničesar ne dodajamo, niti ne odvzemamo. S predstavitvijo čebelarskih opravil in čebeljih pridelkov želimo doseči zaupanje pri slovenskih potrošnikih in dokazati, da je naš med najboljši in najvarnejši v pestri ponudbi na tržišču. Verjamemo, da smo zastavljeni cilj dosegli in dokazali, da so naša čebelarstva vredna ogleda in čebelji pridelki naših čebel vredni zaupanja.

Vsem obiskovalcem dneva odprtih vrat v čebelarskem domu Šmarje pri Jelšah se lepo zahvaljujemo za obisk.

NAJ MEDI!

Avtor: Marjan Hribernik

Foto: Arhiv ČD Šmarje