Dan odprtih vrat čebelarjev društva Čebelarska družina Šmarje pri Jelšah

with Ni komentarjev

Kot vsako leto, bo tudi letos tradicionalno potekal dan odprtih vrat, ki ga bodo izvedli šmarski čebelarji v svojem čebelarskem domu za osnovno šolo Šmarje pri Jelšah. Dan odprtih vrat bo izveden v petek, 17.06.2016 od 9:00 do 15:00 ure, na katerem se bodo šmarski čebelarji predstavili s svojimi pridelki, razkazali svoje prostore in orodje pri svojih opravilih.

Letos, po zelo težkem lanskem koncu leta, ko se zaradi nerazumevanja, zavisti in drugih težko oprijemljivih razlogov, bo dan odprtih vrat v vseh slovenskih čebelarskih društvih posebej namenjen ponovni pridobitvi zaupanja kupcev medu in medenih izdelkov. Na žalost izgubo dobrega imena je zelo težko ponovno pridobiti pa vendar čebelarji naše Družine se ves čas zelo trudimo in se bomo tudi vnaprej, da odkrito in brez predsodkov prikažemo naše delo, pojasnimo tehnologijo čebelarjenja, problematiko onesnaženosti okolja in vplivov nepredvidljivega vremena na uspešno čebelarjenje.
Da so čebele tiste, ki omogočajo preživetje človeštva ve že skoraj prebivalec naše dežele, da pa jim mora pri preživetju pomagati človek ve le malokdo. Na žalost, tudi čebele niso imune na različne bolezni in tako mora vsak čebelar znati zdraviti čebele vendar z veliko preudarka in pozornosti, da s temi posegi ne vpliva na kakovost medu in drugih pridelkov. Prav to pomanjkljivo vedenje slehernika o nujnih zdravstvenih ukrepih, potrebnih za preživetje čebel je bil pomemben dejavnik, ki je podrl zaupni odnos med čebelarjem in kupcem.
Izkoristite priložnost, ki jo ponujamo ter nas obiščite ob dnevu odprtih vrat, v petek, 17.junija ter si sami ustvarite sliko o tem, da je delo čebelarja zahtevno strokovno delo in da smo vedno pripravljeni pojasniti vsak dvom in dati korekten odgovor na še tako kočljivo vprašanje. Le z zaupanjem lahko gradimo dobre in korektne odnose zato obiščite nas. Veseli vas bomo.

Vljudno vabljeni!